Om os

Velkommen til Børnegalaxen

Om osOm osOm os

Den Integrerede Institution Børnegalaxen Valby er en privatejet institution, som har administrationsaftale med Landsorganisationen Danske Daginstitution.

Børnegalaxen Valby blev etableret i 2005 og er normeret til 32 børn fordelt i vuggestuegruppe og børnehavegruppe. Vi ligger meget centralt i valby; tæt til skov og med grønne arealer i umiddelbar nærhed. Desuden benytter vi os af et årskort til ZOO og kulturfaciliteter såsom museer, teater mv. i København og omegn.

Børnegalaxen Valby er én enhed med mange identiteter bestående af børn, forældre og personale. Nysgerrigheden og åbenheden overfor andre kulturer og værdier, mener vi, er med til at vække evnen til at rumme forskelligheder og behandle hinanden som ligeværdige individer, hvilket vi ser som en berigelse for fællesskabet.

Formålet med den private institution Børnegalaxen Valby er at skabe trygge rammer, så børnene kan udvikle sig til harmoniske, selvstændige, kreative og sociale mennesker.

Børnegalaxen Valby ønsker i samarbejde med forældrene, at støtte og stimulere det enkelte barns udvikling, således at tiden i institutionen opleves som et rart og sjovt sted at være samtidig med, at forældrene føler sig trygge ved at aflevere deres børn. Nøgleordene i Børnegalaxen Valby er, nærhed og omsorg, der skabes af stabile, kompetente, nærværende og forstående voksne.

Vores ude areal består af to forskellige legepladser, med masser af udfordringer. Her er rige muligheder for, at børnene kan få brugt deres motorik ved at løbe, kravle, krybe, hoppe, cykle osv.

I vores nærområder benytter vi os af store og små legepladser, samt ture til biblioteket. Vi bor tæt på tog og bus, som vi jævnligt gør brug af til ture til Københavns parker, museer m.m.

Børnegalaxen Valby er en del af Københavns Kommunes udbud af dagtilbud, og således samarbejder vi med de pædagogiske konsulenter i Valby bydel, en sundhedsplejerske og pædagogisk psykologisk rådgivning omkring børn med vanskeligheder som sprogproblemer, adfærdsforstyrrelser og andre handicap. Københavns kommune foretager 4 årlige tilsyn.

Som privat institution har vi vores egen opskrivnings-/venteliste og kan i denne forbindelse kontaktes telefonisk eller pr mail.

Institutionen er fordelt i en børnehavegruppe og en vuggestuegruppe.

Pædagogikken har en stor betydning for det konkrete arbejde i Børnegalaxen Valby. Vi lægger vægt på at anerkende det enkelte barn såvel som hele børnegruppen. Børn har forskellige behov og måder at udtrykke sig på, og det er vigtigt for os, at følge barnet i en dialog som barnet kan forstå- og netop ikke skælde ud.

Vi støtter børnene i at forstå forskellige situationer og sætte ord på alle de mange ting, vi laver i løbet af dagen. Som privat institution har vi vores egen opskrivnings-/venteliste og kan i denne forbindelse kontaktes telefonisk eller pr mail.

For at sikre en plads på vores institution anbefaler vi, at du udfylder en ansøgning så hurtigt muligt, idet der er en stor efterspørgsel for pladser. Du finder indmeldelsesskema under fanen praktisk info. Du vil såfremt der er plads, få nærmere besked. Hvis ikke der er plads vil man komme på venteliste.

Hits: 3237